CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, April 15, 2008

....Episod 80.... - Nilai Sekuntum Bunga -Semalam malam , Kak izzah dan kak rai datang bersama ke helwani untuk bertemu dengan saya ( ada kerja sikit nak kene buat dgn kak rai ) . Tanpa saya sangka dan saya duga , mereka datang membawa sekuntum bunga ros merah baldu . Terharu lah jugak sebenarnya waktu tu . Rasa gembira sangat2 . TERIMA KASIH YE KAK RAI & KAK IZZAH . Saya suka Bunga lagi2 bunga ros . Berbunga-bunga hati saya bila lihat bunga tu . Saya tak boleh lepas dari senyuman bila berpandangan dengan bunga .


Mesti ramai yang heran kan . Saya tak taulah benda ni pelik ke tak , tapi saya sendiri tak tau kenapa bunga main peranan dalam hidup saya ( mood saya ) . Bila saya tk boleh nak blaja , saya akan beli bunga dan selalu tengok bunga tu . Kalau saya rasa nak marah , saya akan cuba untuk tengok bunga2 yang ada di mana2 . Kalau saya rasa sedih , saya akan cari bunga jugak . kalau saya rasa lemah,tak semangat.. bunga jugak yang ada dalam benak saya.


Sekarang ni pun , bila saya teringat ( tgh pandang bunga yg kak izzah n kak rai beri )tentang bunga , saya tersenyum sendiri . Apa sebenarnya yang ada pada bunga sehinggakan saya anggap sebagai benda penting dalam hidup saya . Saya rasa hidup tanpa bunga macam dunia tanpa warna , bahagia tanpa senyuman , gurauan tanpa hilai tawa . J


Setiap kali saya berjalan di sepanjang jalan raya thariq nasr , saya rasa happy sangat . Maklumlah kedai bunga berderet. Saya rasa macam ada kat taman . saya nak senyum jek. Lebih2 lagi bila balik kuliah , dalam keadaan penat dan stress , bila melihat bunga2 warna kuning dan oren saya rasa fresh sangat . Langkah saya yang seterusnya seolah-olah hampir bertenaga . Yang penting, setiap bentuk bunga dan setiap warna yang ada padanya , menyentuh perasaan saya , perasaan yang berbagai2 .

Bunga adalah antara ciptaan terindah Rabbul Jaliil yang saya nikmati keindahannya untuk merehatkan fikiran , menenangkan jiwa dan untuk menghirup udara baru juga semangat baru untuk teruskan perjuangan di bumi kinanah ini :)

Memang , kata orang , cintakan bunga - bungakan layu .... tapi kelayuan bunga itu tadi tak akan melayukan aku , semangatku , perjuanganku , langkahku dan hidupku . Kerana cintakan bunga kerana keindahannya hanya satu wasilah dan satu peringatan bahawa yang menciptakannya lebih indah dan lebih berhak memiliki cinta ini :)

0 comments: