CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 2, 2008

.... Episod 79 .... - Penatnya otak -

بسم الله الرحمن الرحيم
"ربنا لا تحملنا ما لا طاقة لنا به "
Pejam celik pejam celik , dah pun masuk bulan april . Haiz , penat ye , lepas dah sibuk dengan segala macam aktiviti ( ni pun blum habis2 lagi ) exam pulak menanti . Dengar khabar oral awal may, takutnyeee . Oral quran tu mafhum la kan , tapi oral balaghah dengan nahu ??! tak tau macammana nak bayangkan.... tahriri pulak mula pertengahan may ... tarikh tetap masih belum diketahui ... tapi susunan maddah dah pun dapat :S .

Exam Tahriri akan dimulakan dengan 1 - Al-Quran 2- Balaghah 3- Nusus adabiy 4- nahu 5- saraf 6- tafsir 7- 'ilmul aswat 8- fiqh .

Sekarang ni kepalaku rasa sakit sangat... penat sangat... nak habiskan baca satu buku memang satu cabaran ... lebih2 lagi buku balaghah dan juga nahu ( maklumlah buku turath ) . Ilmul Aswat aku belum pegang pun, Tafsir pulak macam dah lama tinggalkan ... fiqh jangan cakap lah , subjek ni memnag liat sikit nak baca.. haiz , susah tol nak faham . Yang penting , by this week , dah nak kene tamamkan nahu and balaghah... Insya Allah :D

hmm ...di saat kengkawan yang lain tengah sibuk book flight , confirmkan flight, survey2 barang untuk dibeli nak dibawa balik ke singapura nanti ... aku cuma mampu layankan saja.. sebab aku tak tau bila nak balik ... ada hal yang perlu diselesaikan dan aku tak pasti bila . Tawakkal ajelah . Paling lambat aku akan sampai Singapura mungkin august.. ish, entahlah.. mungkin awal lagi atau... aku pun tak tau. tsk....tsk...

Banyak betol nak kene fikir.... penatnye otak~

1 comments:

adam brown said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is