CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, February 3, 2010

....Episod 191..... - Cinta langit dan laut ^_^' -



Hari kedua di Mansoura kami nekad apa pun yang terjadi , ada musyrif ke takde xp kami tetap nak pegi dumyat n ra'sul bar . Kengkunun nak carik kerang la kan.. banyaaak laa kerang kitorg ... sapa suh pi lambat huhu .

11.30 gitu gi amek hakim kat tir'ah lepastu naek taxi gi mau'af thalkha , perjalanan yang memakan masa lebih kurang 15-20 minit . Bandar thalkha dan mansoura ditemukan dengan satu jembatan besar. Entah kenapa aku suka jembatan tu . munkin kerana dia adalah sebab dua bandar bertemu .. bermesra .. dan mungkin bercinta ~ hee.. tk habis2 pasal cinta. Dari mau'af thalkha kami naik tremco untuk ke dumyat , ida kata lam satu jam gitu . Oleh kerana ida tak berapa konfiden dengan jalan kalau kt dah sampai dumyat nanti , alkesah di call lah ust nan ( x tau sapa k hee) untuk tanya2 kengkawan dumyat dia yang dah habis exam untuk temankan . Maka berjumpalah kami dengan ust azmi n kawannya .

Dari mau'af dumyat tu ust azmi kata lam setengah jam lah naik tremco tuk sampai ra'sul bar.. tk kesahlah kan yang penting sampai . Aku memang excited nak amek kerang , tp ust azmi kata " kerang adalah ustazah waktu pagi.. skrg ni tkde dah rasa " ..ok la ok la..

Bila tremco berhenti ingat dah dekat dah... rupa2nya.. adalah dalam setengah jam lagi kitorg kena jalan... Maka berjalanlah kami semua... Buat la benda2 biasa yang orang buat bila tengok salah satu keaaiban yang Allah cipta... sungai dan laut bertemu ... seolah2 ada pemisah antara mereka tapi tak ada.. memang Masya Allah ... lepas tengok sunset kitorang pun blah dari situ ....

Dalam perjalanan kaki balik nak naik tremco tu , aku jalan dengan hakim ... waktu tengah sembang2 dengan dia tiba2 dia tanya aku soalan .. " Kak fakya , tau tak cerita cinta lau dan langit ? " " Huh, ko ni kim ntah apa2... bila masa ada cite tu pulak " .. " Adalah akim tak ingat baca kat mana .. kejap eh akim ingat balik cite tu " .. Sambil2 dia tengah fikir tu sempat dia tanya aku " Kak fakya tak tau ke cite cinta ni ?" " Tak ah , kak fakya cuma tau cite asam dengan garam "... Aku siyes sgt konfiden dia paham lawak aku tu ... sekali tros dia tanya " Apa cerita cinta dia kak fakya ? " " Laaah .. takkan tak tau .. asam dengan garam bertemu dalam kuali .. " Dada pun join kitorg sambil gelak2 ... " Dah kim ko jgn percaya kak fakya ni mengarot jek " ...

Cinta Langit dan Laut

Macam ni cerita dia .... @ Once upon a time ... Langit bercinta dgn laut ( mungkin sbb selalu jumpa kee laut rasa langit selalu temankan die kee entahlah ) Sebab tu lah laut ikut warna langit ... satu hari tu , Awan cemburu , lalu awan pun datang menutupi langit .. jadi langit tak dapat tengok laut dan laut tak dapat tengok langit.... Laut jadi sangat sedih sehingga Angin dpt tau tntg kesedihan itu dan cuba menolong laut . Angin datang meniup awan pergi supaya laut dapat berjumpa kembali dengan langit ... Akhirnya.... Laut dan Langit dapat bersama ~.. THE end ... bEsT kan cite cinta ni ? haha...

Last sekali , tima kasih sesangat kat ida yg sanggup teman kitorg pi memana... siap kene tangkap ngan musyrif la hapa la.. hehe...Mudah2an Allah mudahkan perjalanan awk mencari si DIA hehe... n tima kasih kat ust azmi n kawannya yan temankan walaupun esok ada paper mantiq , tetap sabar layan kitorg,... Semoga Allah mudahkan paper tu n natiah nye sekali.. Najah insya Allah... N also kat kak mun yang tumpangkan kitorg , semoga paper akhlak falsafah tu pass with flying colours.. jiayo kakak~ hee.. , n ust ibrahim dan kengkawan medic nya yg tumpangkan hakim... tenkiu neh

1 comments:

EL MARIACHI said...

jangan begitu kejam pada awan...sebab tanpanya kita akan kepanasan...dan airmatanya menyuburkan bumi ini...