CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, January 21, 2008

....Episod 69.... - Hapuskan Airmata itu -

Bismillahil waduur rahiim...


Semalam... merupakan hari terakhir penaku menari... atas helaian kertas yang minta diisi ... biar ia penuh dihiasi ayat-ayat yang menjadi benih setiap titis keringat ku ini...

Semalam juga... hari yang minta diisi dengan senyuman dan tawa... kerna 20 tahun yang lalu.. pada tarikh yang sama aku hadir ke dunia...

Semalam juga... sepatutnya airmata ini deras mengalir... kerna lamanya tertahan... cuba bertahan.. cuba untuk tidak dilayan...

Ketika teman-teman yang lain puas meluah segala rasa... puas mengalirkan airmata... aku masih lagi di sudut itu... cuba menahan esakanku...

Cuba ku salut hiba ini dengan pujukan.. jangan biarkan airmata ini jatuh ke bumi walau setitis... tapi aku seolah - olah tak berdaya.. perjuangan yang ku tempuh selama 2 minggu mematikan segala daya yang ada...

Aku tak tau bagaimana caranya... menyusun segala sebab untuk membiarkan manik-manik jernih itu gugur ke bumi ... kerinduan .. kehilangan... keletihan... kerunsingan ...

dan aku masih lagi di sini... cuba menghapus airmata itu...

8 comments:

raihan said...

Assalamualaikum

Moga Allah swt hilangkan kesedihan anta dan hiburkan hati dengan kalam-2 Nya. Amin...

Thalibul Haramainisy Syarifain said...

Kao!!!Am i reading sasterawan negara's blog!!!Gosh it's so fake mah!!!mentang2 amik kuliah lughah, nak step pensyair plak...nak syair,syair arab je lah...juz wondering,kat mesir sheikh2 kuliah lughah ajar sastera melayu ke?ke suratman datang mesir ajar ko sastera melayu?!anw good post!:P

Dhuha_ainunnur said...

to THS! ... wei .. whats so fake seh...? dari dulu ku memang post mcm tu pee.. ko tu jee mentang2 dah dok negeri arab step tk paham sume.. aku letak syair arab lagi fake seey.. nampak sgt tu bukan aku yg buat.. lgpun syair arab nye feel tinggi sgt hee..

Dhuha_ainunnur said...

'alaikassalam..

thx raihan for the dua' :)

raihan said...

welcome..anyway what does balaghah mean? tengok imtihan-2 dia tak faham langsung.. :-D

Dhuha_ainunnur said...

ouh hehe.. balaghah tu sastera arab ... hmm subjek2 tu sume ade kene mengena dgn lughah.. sebab kt amek kuliah lughah arabiah .. :D

raihan said...

ouuhhh chiiim nya..hehe..bole tanya sikit tak?

tahu tak Sheikh Saad Al Ghamdi tu ada kat Mesir ke?

kalau ada info abt the sheikh..bole post tak? Syukran! :-)

Dhuha_ainunnur said...

hmm... syeikh ghamidi kat saudi lau tk silap.. syeikh jibril yang ada kat sini :)